Πως να επιλέξετε το σωστό χαλί για το κάθε δωμάτιο

22/09/2021
Πως να επιλέξετε το σωστό χαλί για το κάθε δωμάτιο  espiti

Κάθε δωμάτιο έχει το δικό του χαλί! Διαβάστε πως να επιλέξετε το σωστό χαλί που θα ολοκληρώσει τη διακόσμηση ενός δωματίου και θα καλύψει στο μάξιμουμ τις ανάγκες σας. Σας τα αποκαλύπτουμε όλα!

Η επιλογή του κατάλληλου χαλιού απαιτεί σκέψη. Θα πρέπει να σας αρέσει και να ταιριάζει με τη διακόσμηση του κάθε δωματίου.

Στο σαλόνι όλα επιτρέπονται

Για να επιλέξετε το σωστό χαλί για το σαλόνι θα πρέπει να ξεκινήσετε με τις διαστάσεις. Ο χώρος του σαλονιού αλλά και τα έπιπλα θα επηρεάσουν την επιλογή αυτή. Αν στόχος σας είναι να κυριαρχήσει διαλέξτε έντονα σχήματα, ενώ πιο ζεστές αποχρώσεις θα κάνουν την ατμόσφαιρα πιο cozy. Το στιλ του χαλιού εξαρτάται από το συνολικό ύφος της διακόσμησης στο σαλόνι. Οι αποχρώσεις του καλό είναι να ταιριάζουν με τις κουρτίνες και τα διακοσμητικά μαξιλάρια ή τα ριχτάρια. Αφήστε το γούστο σας να μιλήσει και επιλέξτε ένα κλασικό ή μοντέρνο χαλί που θα σας συντροφεύσει από δω και στο εξής.

Ένα χαλί για την κρεβατοκάμαρα

Μιλάμε για το μέρος που σας ξεκουράζει όσο κανένα άλλο. Το χαλί για το υπνοδωμάτιο θα πρέπει να επιλεγεί με προσοχή. Αρχικά θα να είναι μέρος της διακόσμησης. Κατά δεύτερον θα πρέπει να σας καλύπτει αν περπατάτε ξυπόλυτοι. Τα σετ κρεβατοκάμαρας είναι μια αρκετά πρακτική επιλογή που προτιμάτε από τα περισσότερα νοικοκυριά. Απαλά στην υφή για ένα όμορφο ξύπνημα είναι ευχάριστα ακόμη και αν τα πατήσετε με γυμνά πόδια. Σε σχέση με τα χρώματα επιλέξτε γήινες ή χαλαρωτικές αποχρώσεις αφού μιλάμε για έναν χώρο που είναι συνώνυμος της ξεκούρασης.

Ανανεώστε την κουζίνα με ένα χαλί

Το υλικό και το μέγεθος καθορίζονται από τη χρήση. Για να επιλέξετε χαλί για την κουζίνα πρέπει να σκεφτείτε γιατί το χρειάζεστε. Εάν θέλετε ένα χαλάκι που θα τοποθετήσετε στο σημείο που πλένετε τα πιάτα μπορείτε να διαλέξετε ένα χαλί-κιλίμι μικρών διαστάσεων ή ένα αντιολισθητικό χαλί (συνθετικό διάδρομο). Ένα νεοκλασικό διακοσμητικό χαλί κουζίνας ή ένα χαλί-ψάθα θα δώσει μια έξτρα πινελιά στην διακόσμηση. Για το χρώμα λάβετε υπόψη σας τα είδη κουζίνας και τα τραπεζομάντηλα.

Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα ποιοτικό χαλί που θα σας καλύπτει. Βρείτε μοντέρνες αλλά και διαχρονικές προτάσεις σε χαλιά και είδη σπιτιού που καλύπτουν μια ευρεία γκάμα στιλ και αναγκών στο eSpiti.gr.