Πως να καθαρίσετε τα στρώματα με φυσικό τρόπο

30/03/2022
Πως να καθαρίσετε τα στρώματα με φυσικό τρόπο  espiti

Το στρώμα καθορίζει τον ποιοτικό ύπνο για αυτό η επένδυση σε ένα ποιοτικό στρώμα επηρεάζει θετικά την καθημερινότητα. Διαβάστε πως θα προστατέψετε και θα καθαρίζετε το στρώμα σας ώστε να έχει διάρκεια στο χρόνο!

Ο καθαρισμός του στρώματός σας πρέπει να γίνεται μια φορά κάθε έξι, περίπου, μήνες.

Αν και τα στρώματα προστατεύονται από τα κλινοσκεπάσματα, τις περισσότερες φορές αυτό δεν είναι αρκετό. Ο ιδρώτας, διάφοροι λεκέδες, ακάρεα σκόνης και ατμοσφαιρικοί ρύποι διεισδύουν στις ίνες του στρώματος και επιβάλλουν τον καθαρισμό του.

Για αυτούς τους λόγους η αγορά ενός ποιοτικού στρώματος είναι απαραίτητη.

Πως θα διατηρήσετε το στρώμα σας ολοκαίνουργιο αφαιρώντας όλα τα παραπάνω;

Πριν ξεκινήσετε να καθαρίζετε το στρώμα σας διαβάστε την ετικέτα με τις πληροφορίες φροντίδας που προτείνει ο κατασκευαστής.

Διαφορετικοί τύποι στρώματος απαιτούν διαφορετικές μεθόδους καθαρισμού επομένως λάβετε υπόψη σας τι πρέπει και, κυρίως, τι δεν πρέπει να κάνετε.

Βήμα 1ο

Αφαιρέστε όλα τα κλινοσκεπάσματα και πλύντε τα στο πλυντήριο. Η υψηλή θερμοκρασία -εφόσον το επιτρέπει η ετικέτα σύνθεσης- θα σκοτώσει μικρόβια και βακτήρια που μπορεί να υπάρχουν στα σεντόνια, στις μαξιλαροθήκες και στις παπλωματοθήκες

Βήμα 2ο

Αφού αφαιρέσετε και πλύνετε όλα τα κλινοσκεπάσματα, αερίστε το χώρο και φρεσκάρετε το στρώμα σας. Αν έχετε μπαλκόνι ή βεράντα αφήστε το για μερικές ώρες στον ήλιο επιτρέποντας στο στρώμα να αναπνεύσει.

Βήμα 3ο

Για να καθαρίσετε το στρώμα σας με φυσικό τρόπο επιλέξτε φυσικά καθαριστικά. Θα πρέπει να έχετε πανάκια, μαγειρική σόδα, ένα απαλό απορρυπαντικό ρούχων χωρίς χλωρίνη και άρωμα, μια λεκάνη με κρύο νερό και υγρό από σαπούνι πιάτων. Προαιρετικά μπορείτε να αναμείξετε 1 φλιτζάνι μαγειρικής σόδας με 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας σε ένα λεκανάκι. Απλώστε ομοιόμορφα την ποσότητα με ένα σουρωτήρι. Αφήστε τη μαγειρική σόδα να δράσει και στη συνέχεια αφαιρέστε την με την ηλεκτρική σκούπα.

Βήμα 4ο

Αν πρέπει να αντιμετωπίσετε δύσκολους λεκέδες και κιτρινίλες καθαρίστε τοπικά. Αραιώστε ¼ κουταλάκι του γλυκού υγρό πιάτων με χλιαρό νερό και τρίψτε απαλά να φύγει ο λεκές. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Για τους επίμονους λεκέδες επαναλάβετε τη διαδικασία.

Ο καλύτερος τρόπος αφού καθαρίσετε το στρώμα σας είναι να το προστατεύσετε με ένα προστατευτικό στρώματος.

Η χρήση ανωστρώματος όχι μόνο βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου αλλά προστατεύει και παρατείνει τη διάρκεια ζωής του στρώματος.

Αναποδογυρίζοντας το στρώμα σας σε τακτά διαστήματα το βοηθάτε να συντηρηθεί και μειώνετε τα σημεία που το στρώμα σας αρχίζει να “πέφτει”.

Σε περίπτωση που χρειάζεται να επαναλαμβάνεται η διαδικασία πιο συχνά από 3 μήνες τότε μάλλον ήρθε η ώρα να αγοράσετε νέο στρώμα. Η επιλογή ενός 100% οικολογικού eco sleep στρώματος θεωρείται εγγυημένα ορθή επιλογή!