Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για τα βαμβακερά λευκά είδη

16/03/2022
Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για τα βαμβακερά λευκά είδη  espiti

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από νήματα και υφάσματα για να διαλέξετε κλινοσκεπάσματα. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε προτού αποφασίσετε την επόμενη αγορά!

Τα βαμβακερά λευκά είδη είναι μαλακά, αναπνέουν και σιδερώνονται εύκολα.

Τα υψηλής ποιότητας βαμβακερά σεντόνια είναι ανθεκτικά στο χρόνο. Απορροφούν τη θερμότητα του σώματος και σας επιτρέπουν να παραμείνετε δροσεροί το καλοκαίρι και ζεστοί τον χειμώνα.

Όταν αγοράζετε ένα νέο σετ σεντόνια η σύνθεση από 100 τοις εκατό βαμβάκι είναι η καλύτερη.

Βαμβακερές ποιότητες όπως το περκάλι, το απαλό σατέν και το βαμβάκι πενιέ θεωρούνται από τις καλύτερες επιλογές.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Κατα το πρώτο πλύσιμο χρησιμοποιήστε απλό απορυπαντικό πλυντηρίου, κρύο νερό και καθόλου μαλακτικό. Ετσι θα εξασφαλισετε οτι τα χρώματα θα σταθεροποιηθούν και θα έχετε το πιό απαλό αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου.


Μερικές πληροφορίες για τις 3 πιο γνωστές ποιότητες βαμβακιού:

Περκάλι

Η λέξη “περκάλι” αναφέρεται στον τρόπο ύφανσης του υφάσματος. Συνήθως μιλάμε για βαμβακερά υφάσματα με πυκνή ύφανση πολύ ανθεκτικά στις φθορές. Απαλά στην υφή, με ματ όψη έχουν δροσερή αίσθηση όταν έρχονται σε επαφή με το ανθρώπινο σώμα.

Βαμβακοσατέν

Το σατέν όπως και το περκάλι έχουν σχέση με τον τρόπο ύφανσης του υφάσματος και το πάχος των ινών. Η ύφανση δίνει τη μαλακή υφή στα υφάσματα. Τα βαμβακοσατέν σεντόνια θεωρούνται μια από τις καλύτερες κατηγορίες βαμβακερών σεντονιών. Τα νήματα που χρησιμοποιούνται είναι μόνο πενιέ. Οι κλωστές που απαιτούνται είναι τόσες όσες να χαρίζουν μια διακριτική γυαλάδα στο ύφασμα. Στον αριθμό των κλωστών οφείλεται η στιλπνή όψη και το ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα που σας χαρίζουν τα βαμβακοσατέν σεντόνια.

Βαμβάκι πενιέ

Ο συγκεκριμένος όρος περιγράφει τα νήματα που έχουν κατασκευαστεί από μακρόινο βαμβάκι. Αυτός ο τύπος βαμβακιού από τη στιγμή της συγκομιδής δέχεται επεξεργασία ώστε να αφαιρεθούν τυχόν υπολείμματα. Σκοπός είναι να παραμείνουν οι μακριές και γερές ίνες με τελικό αποτέλεσμα την παραγωγή ποιοτικού υφάσματος από καθαρό μακρόινο βαμβάκι. Τα σεντόνια από βαμβάκι πενιέ είναι πιο ανθεκτικά και στιλπνά ώστε να μην δημιουργούνται εύκολα ενοχλητικοί μικροί κόμποι. Το μειονέκτημα είναι ότι με την ειδική επεξεργασία υπάρχει φύρα της αρχικής ποσότητας που δεν μπορεί να αξιοποιηθεί. Έτσι, προστίθεται όχι μόνο ποιότητα αλλά και αξία στο τελικό προϊόν που λαμβάνει ο καταναλωτής.

Γιατί να επιλέξετε βαμβακερά λευκά είδη

Όταν πρόκειται για κλινοσκεπάσματα δώστε το καλύτερο στον εαυτό σας και στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Σκεφτείτε τα εξής:

  1. Τα βαμβακερά σεντόνια είναι κατάλληλα για όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα. Λόγω των υποαλλεργικών ιδιοτήτων του βαμβακιού θα εξασφαλίσετε έναν ποιοτικό ύπνο χωρίς ερεθισμούς.
  2. Η ευημερία σας πάνω από όλα. Τα βαμβακερά κλινοσκεπάσματα υψηλής ποιότητας μπορεί να είναι πιο ακριβά αλλά αξίζουν τα χρήματα. Η σκέψη ότι διαρκούν περισσότερο από τα συνθετικά σημαίνει ότι δεν θα χρειαστούν συχνή αντικατάσταση.
  3. Αξιοποιήστε τα οφέλη σε καθημερινή βάση. Το γεγονός ότι μπορείτε να απολαμβάνετε τα οφέλη κάθε μέρα καλύπτοντας όλα τα στυλ διακόσμησης είναι ένα έξτρα πλεονέκτημα.

Στο eSpiti η πολυετής εμπειρία μας μάς επιτρέπει να σας προσφέρουμε τις καλύτερες επιλογές επώνυμων προϊόντων των κορυφαίων brands στο χώρο των λευκών ειδών.

Αναζητήστε ποιοτικά λευκά είδη από την άνεση του σπιτιού σας!