Διακοσμήστε το βρεφικό δωμάτιο σε 3 κινήσεις

02/03/2022
Διακοσμήστε το βρεφικό δωμάτιο σε 3 κινήσεις  espiti

Η διακόσμηση του βρεφικού δωματίου χρειάζεται έναν συνδυασμό βασικών πραγμάτων. Με παιχνιδιάρικη διάθεση οργανωθείτε εύκολα και απλά. Έχουμε λάβει υπόψη τόσο το στιλ όσο και τις ανάγκες του, οπότε δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι έξτρα!

Ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα για τους νέους γονείς είναι η διακόσμηση του βρεφικού δωματίου.

Θέλετε όλα να είναι τέλεια και θα είναι, καθώς είστε σε θέση να το διακοσμήσετε με τον πιο εύκολο τρόπο.

Ακολουθήστε 3 απλές προτάσεις ως βάση για τη διακόσμηση του βρεφικού δωματίου:

Ξεκινήστε με τον ύπνο του

Αν σας ανησυχεί η ποιότητα του ύπνου του ξεκινήστε με την επιλογή της κατάλληλης κούνιας. Ο ύπνος του βρέφους είναι τόσο σημαντικός όσο η διατροφή. Άρα η κούνια μπαίνει από τις πρώτες αγορές στη βρεφική λίστα. Αφού φροντίσετε τον ύπνο του πρέπει να μεριμνήσετε και για όσα συνοδεύουν την κούνια: τα σετ κούνιας. Πρόκειται για τα βασικά κλινοσκεπάσματα του μωρού. Συνήθως ένα σετ κούνιας περιλαμβάνει το πάπλωμα και την παπλωματοθήκη, το μαξιλάρι και τη μαξιλαροθήκη, το πάντα και την κουνουπιέρα. Έτσι, αρχίζει να διαμορφώνεται το δωμάτιο του αφού επιλέξετε το μοτίβο ή και το θέμα που επιθυμείτε ανάλογα με το φύλο του μωρού.

Μετά την κούνια τι ακολουθεί;

Σειρά έχουν τα κλινοσκεπάσματα. Με τόσες επιλογές είναι εύκολο να παρασυρθείτε. Μείνετε εστιασμένοι στο θέμα ή στα χρώματα που επιλέξατε και αποφασίστε ανάλογα. Βρεφικά σεντόνια και βρεφικές παπλωματοθήκες σε διάφορα μοτίβα προσφέρουν μια ολοκληρωμένη αισθητική στο χώρο. Τα βρεφικά σεντόνια χρειάζονται συχνά άλλαγμα για αυτό φροντίστε να έχετε επάρκεια στην ντουλάπα. Στα βρεφικά κλινοσκεπάσματα θα πρέπει να έχετε κατά νου τις βρεφικές κουβέρτες ανάλογα με την εποχή και κάποιο βρεφικό κουβερλί κούνιας.

Συμπληρωματικά στοιχεία για την καθημερινότητα

Η καθημερινότητα θα πρέπει να σας παρέχει λύσεις και ευκολίες. Αφού προμηθευτείτε όλα τα παραπάνω συνεχίστε με τις βρεφικές πετσέτες και τη βρεφική κάπα. Μαλακά υφάσματα και κουκούλες με διακοσμητικά στοιχεία από ζωάκια κάνουν το μπάνιο του, ώρα απόλαυσης. Μετά τους πρώτους μήνες του μωρού σας και κατά τη διάρκεια της συμπλήρωσης ενός έτους μπορείτε να σκεφτείτε ως εναλλακτική το βρεφικό μπουρνούζι.

Σαφώς και μπορείτε να προμηθευτείτε μεμονωμένα πράγματα όπως: βρεφική πάντα κούνιας, σελτεδάκια και διακοσμητικά μαξιλαράκια.

Η κουνουπιέρα επιβάλλεται ενώ θήκες οργάνωσης θα σας λύσουν τα χέρια με την τακτοποίηση του χώρου.