Πως να δώσετε ανοιξιάτικο αέρα στο σαλόνι χωρίς λουλούδια;

24/03/2021

Επειδή μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται για να φρεσκάρετε το χώρο είναι μικρές πινελιές επιλέξτε έξυπνα με τον κωδικό: ανανέωση.

Η άνοιξη είναι συνώνυμη με την ανανέωση που, σήμερα, είναι πιο επείγουσα από ποτέ.

Βγείτε από τη μονοτονία και τα σκούρα χρώματα του χειμώνα με αλάνθαστα τρικ που εγγυώνται spring vibes και χαλάρωση.

Τι καλύτερο από το να κάνετε μια αλλαγή ξεκινώντας με το σαλόνι, το καταφύγιο για όλη την οικογένεια, αναπροσαρμόζοντας διακόσμηση και ψυχολογία.

Εκμεταλλευόμαστε τις ανοιξιάτικες μέρες στο σπίτι ανανεώνοντας το σαλόνι με ριχτάρια, καινούργια μαξιλάρια, κουρτίνες και διακοσμητικά αντικείμενα που φέρνουν νέο αέρα.

Τα φλοράλ μοτίβα εξακολουθούν να είναι ένας καλός τρόπος για να φέρετε τη φύση στο σπίτι.

Τι γίνεται, όμως, αν θέλετε να δώσετε έναν ανοιξιάτικο αέρα στο δωμάτιο χωρίς να γεμίσει με λουλούδια και φλοράλ σχέδια;

Φωτεινές αποχρώσεις και matchy matchy υφάσματα

Αν επιθυμείτε μια on-budget αλλαγή αρκεί να επιλέξετε κομμάτια-κλειδιά με γεωμετρικά prints ως μια καλή εναλλακτική των floral. Η συλλογή της Nef-Nef κινείται μεταξύ γεωμετρικών και έθνικ ντεσέν σε σχήματα και γραμμές που ενισχύουν την αρμονία. Ουδέτερες αποχρώσεις κονταροχτυπιούνται με γήινα χρώματα καλύπτοντας την ανάγκη σας για γείωση (earthing). Das Home και Guy Laroche προσθέτουν τη μονοχρωμία με έμφαση σε combo υφάνσεις όπως το σενίλ με το βαμβάκι. Αν ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που τους έχει λείψει η φύση προτιμήστε γήινες αποχρώσεις ενώ το λευκό συνδυαστικά με το μαύρο θα είναι πάντοτε η ασφαλέστερη επιλογή.

Αλλάξτε κουρτίνες και διακοσμητικά αξεσουάρ

Σε περίπτωση που δεν έχετε τα μέσα για μια ολοκληρωτική αλλαγή του καθιστικού επικεντρωθείτε στις κουρτίνες. Μαξιλάρια και διακοσμητικά στοιχεία απευθύνονται σε όλα τα γούστα και καλύπτουν όλα τα στιλ. Οι συλλογές των Gofis Home και Kentia χαρακτηρίζονται από μοντέρνες και διαχρονικές προτάσεις. Αν είστε υπέρμαχος των τάσεων υιοθετήστε τα χρώματα της χρονιάς, το γκρι και το κίτρινο, με την υπογραφή των trendsetters της Pantone. Κατάλληλα είναι και τα ψάθινα διακοσμητικά καλάθια που ξεχωρίζουν σε κάθε χώρο και είναι stylist expert approved.

Αναδιαμορφώστε τη θέση των επίπλων

Αν και ακούγεται τόσο απλό σπανίως εφαρμόζεται. Πρόκειται για μια αποτελεσματική τεχνική που θα σας δώσει την εντύπωση ότι μπήκατε σε άλλο σπίτι. Μετακινώντας μερικά έπιπλα εσωτερικού χώρου, αναδιατάσσοντας βιβλιοθήκες και πολυθρόνες σαλονιού μπορείτε να δημιουργήσετε μια εντελώς διαφορετική ατμόσφαιρα μέσα σε λίγη ώρα.

Στο eSpiti.gr θα βρείτε μεγάλη ποικιλία για να ανανεώσετε τη διακόσμηση σε όλο το σπίτι αναβαθμίζοντας αισθητικά τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους προσθέτοντας μερικές λεπτομέρειες.