Πως να διπλώσετε ρούχα και κλινοσκεπάσματα για περισσότερο χώρο στην ντουλάπα

08/10/2021
Πως να διπλώσετε ρούχα και κλινοσκεπάσματα για περισσότερο χώρο στην ντουλάπα  espiti

Αν η ντουλάπα σας μοιάζει περισσότερο με ένα μπερδεμένο κουβάρι παρά με έναν οργανωμένο χώρο αποθήκευσης δεν είστε η μόνη. Τι, όμως, φταίει και πως μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα;

Αντλώντας έμπνευση από την παγκοσμίου φήμης γκουρού της τακτοποίησης Μαρί Κοντό, η μέθοδος ΚονΜαρί σε συνδυασμό με μερικά tips κάνει θαύματα.

Μάθετε να διπλώνετε ρούχα και κλινοσκεπάσματα με τέτοιο τρόπο ώστε να εξοικονομήσετε περισσότερο χώρο στην ντουλάπα.

Προτού ξεκινήσετε να απαλλαγείτε από περιττά, παλιά, ξεχασμένα και αχρησιμοποίητα κομμάτια σκεφτείτε την εικόνα: Για να βρείτε το επιθυμητό σεντόνι πρέπει να “σκάψετε” στην ντουλάπα και δεν έχετε ούτε το χρόνο ούτε την επιθυμία να βάλετε ότι βγάλατε στη θέση του. Ως αποτέλεσμα μετά από μερικές εβδομάδες η τάξη στην ντουλάπα καταλαμβάνεται από αποδιοργάνωση και αταξία.

Τι να κάνετε στο σιδέρωμα

Σε τι κατάσταση αποθηκεύετε παπλωματοθήκες, μαξιλαροθήκες και σεντόνια κάνει τη διαφορά. Έτσι:

Τα σιδερωμένα κλινοσκεπάσματα είναι πιο βολικά να αναδιπλωθούν ώστε να αυξήσουν τον ωφέλιμο χώρο. Εκμεταλλευτείτε το!

Για να μην έχουν ζάρες τα σεντόνια στο σιδέρωμα θα πρέπει να τα απλώσετε και να τα στεγνώσετε όσο το δυνατόν καλύτερα. Είναι αρκετά πρακτικό να σιδερώνετε έχοντας στο νου σας πως παραλάβατε το προϊόν στην αρχική του συσκευασία.

Πως να διπλώσετε ρούχα και λευκά είδη

Ένα από τα σημεία κλειδιά είναι το δίπλωμα των ρούχων. Να, τι πρέπει να γίνει:

Πολλές νοικοκυρές χρησιμοποιούν σωστά τη λειτουργία του ατμού για το σιδέρωμα. Αν προσθέσετε 1-2 σταγόνες από αιθέριο έλαιο* στη θήκη του μαλακτικού τότε οι παπλωματοθήκες στο κρεβάτι όχι μόνο θα είναι λείες και μαλακές αλλά θα μυρίζουν υπέροχα.

Οι πετσέτες και οι μαξιλαροθήκες μπορούν να διπλωθούν ρολό, η μια πάνω στην άλλη, ώστε να είναι όλα τα σχέδια ορατά στο μάτι. Τα εσώρουχα μπορούν να διπλωθούν με τον ίδιο τρόπο και να τοποθετηθούν στο συρτάρι όπως τα βιβλία.

Καλάθια αποθήκευσης και σακούλες κενού αέρα

Αν η ντουλάπα είναι ευρύχωρη σκεφτείτε τα καλάθια αποθήκευσης. Αυτό δίνει ένα εξίσου καλό αποτέλεσμα, κυρίως, όταν θέλετε να αφαιρέσετε κάποιο ρούχο.

Η καινοτομία που έχει φέρει την επανάσταση στον τρόπο αποθήκευσης είναι οι σακούλες κενού αέρα. Αφορά ρούχα και λευκά είδη που δεν θα χρησιμοποιήσετε στο κοντινό μέλλον.

Ποιος τελικά είναι ο χρυσός κανόνας

Ο κανόνας διπλώματος αλά Μαρί Κοντό λέει: διπλώστε τις πλευρές του ρούχου σε ομοιόμορφο ορθογώνιο. Στη συνέχεια διπλώστε το στα τρία με άξονα το πλάτος του.

Ακολουθώντας μερικές από τις παραπάνω πρακτικές και επενδύοντας σε ποιοτικά υφάσματα η αποθήκευση των λευκών ειδών από το Espiti.gr γίνεται παιχνίδι.

*Βεβαιωθείτε ότι η σύνθεση του υφάσματος το επιτρέπει..