Γιατί η σωστή πρωινή ρουτίνα ξεκινά από το στρώσιμο του κρεβατιού;

23/06/2021
Γιατί η σωστή πρωινή ρουτίνα ξεκινά από το στρώσιμο του κρεβατιού;  espiti

Ποιο είναι το κλειδί για να ξεκινήσετε σωστά τη μέρα σας; Αν κάποιος σας κάνει την ερώτηση, ενδεχομένως, να απαντήσετε ότι είναι ένα φλιτζάνι καφές. Υπάρχει μια δραστηριότητα που γίνεται πριν πιείτε τον πρώτο καφέ της μέρας και έχει εκπληκτικά οφέλη καθ΄όλη τη διάρκεια της.

Οι δικαιολογίες ποικίλλουν και η αντίσταση δεν έχει ηλικία. Μα, ποιος θα δει αν το κρεβάτι μου είναι ή όχι, στρωμένο μπορεί να αναρωτιέστε. Η απάντηση είναι πως το επιμελές στρώσιμο των σεντονιών το πρωί αποφέρει σημαντικά οφέλη.

Πρόκειται για μια καθημερινή ρουτίνα την οποία οι περισσότεροι γονείς σωστά επιβάλλουν στα παιδιά τους.

Το πρωί που ξυπνάτε το μυαλό σας βρίσκεται σε μια μοναδική νοητική κατάσταση. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την πνευματική σας διαύγεια θα πρέπει να επιδοθείτε σε μερικές απλές δραστηριότητες. Ξεκινήστε από το στρώσιμο των κλινοσκεπασμάτων και την τακτοποίηση του υπνοδωματίου.

Σε τι ωφελεί η πρωινή ρουτίνα και γιατί πρέπει να ξεκινήσετε με το στρώσιμο του κρεβατιού;

Η πρωινή ρουτίνα δημιουργεί σταθερότητα ενώ δίνει προτεραιότητα στη δική σας ευημερία.

Σκεφτείτε το δωμάτιο ενός ξενοδοχείου. Αναλογιστείτε το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό. Την προσοχή σας έχει ένα τακτοποιημένο δωμάτιο και τα φρεσκοσιδερωμένα σεντόνια επαγγελματικά στρωμένα.

Ένα ακατάστατο υπνοδωμάτιο δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα. Δεν είναι περίεργο ότι μελέτες αποδεικνύουν πως όσοι στρώνουν καθημερινά το κρεβάτι τους είναι πιο παραγωγικοί μέσα στη μέρα.

Κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου το σώμα μειώνει την ενέργεια του. Ξεκινώντας με το στρώσιμο του κρεβατιού κάθε πρωί κάνετε απαλά τεντώματα, χαλαρώνουν εύκολα οι μύες και αισθάνεστε πιο δραστήριοι έτοιμοι να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε πρόκληση.

Ένας ακόμη σημαντικός λόγος είναι ότι σας βοηθά να αντιμετωπίσετε το άγχος. Είναι δύσκολο να χαλαρώσετε σε ένα ακατάστατο δωμάτιο με τα σεντόνια και τις πικέ κουβέρτες μπερδεμένα πάνω στο κρεβάτι.

Οπότε αφού το στρώσιμο του κρεβατιού έχει σημαντικά οφέλη που ενισχύουν την παραγωγικότητα σας γιατί το αποφεύγουν οι περισσότεροι;

Η λύση είναι να δοκιμάσετε σεντόνια με λάστιχο που θα σας βοηθήσουν να στρώσετε το κατωσέντονο πολύ πιο εύκολα. Στερεώνοντας τη μια άκρη και γλιστρώντας το σεντόνι με λάστιχο κάτω από το στρώμα, θα σας είναι πιο εύκολο να το στερεώσετε σε όλες τις γωνίες του στρώματος κάνοντας το στρώσιμο του κρεβατιού παιχνιδάκι.

Για να απολαύσετε περισσότερο τη διαδικασία επιλέξτε σεντόνια που ενισχύουν τη διάθεσή σας. Σεντόνια και μαξιλαροθήκες σε χρώματα και μοτίβα ανάλογα με τη σεζόν δείχνουν το δωμάτιο στιλάτο ακόμη και όταν δεν είναι πλήρως τακτοποιημένο.

Στο eSpiti γνωρίζουμε ότι η πρωινή ρουτίνα ξεκινά με το στρώσιμο του κρεβατιού για αυτό σας προσφέρουμε τη μεγαλύτερη ποικιλία σε λευκά είδη από επώνυμα brands στις καλύτερες τιμές.