3 συμβουλές για να κάνετε κάθε μέρα να μοιάζει με Κυριακή

08/09/2021
3 συμβουλές για να κάνετε κάθε μέρα να μοιάζει με Κυριακή  espiti

Σας μελαγχολούν ο Σεπτέμβρης, οι υποχρεώσεις και η επιστροφή στην καθημερινότητα; Υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για να μοιάζει κάθε μέρα με Κυριακή!

Η επιστροφή μετά τις διακοπές δεν είναι ποτέ εύκολη. Ο Σεπτέμβρης θεωρείται κατάλληλος μήνας για νέα ξεκινήματα και αλλαγές.

Τι πρέπει, όμως, να κάνετε για να βρείτε τους ρυθμούς σας ευκολότερα;

Ας ξεκινήσουμε με τη διακόσμηση και πως μπορείτε να ανανεώσετε τον χώρο και τη διάθεσή σας χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

Μερικές φορές πιστεύουμε ότι ο προυπολογισμός πρέπει να είναι τόσο μεγάλος, όσο και η ανάγκη ανανέωσης. Λάθος. Αρκούν βασικές αλλαγές στη διακόσμηση του σπιτιού που θα κάνουν τη διαφορά ενώ κοστίζουν λίγα χρήματα.

Ανανεώστε τα κλινοσκεπάσματα

Το κρεβάτι σας είναι το επίκεντρο της χαλάρωσης και το σώμα το γνωρίζει καλά. Εάν θέλετε να ξυπνάτε κάθε πρωί με την ίδια διάθεση που έχετε τα Σαββατοκύριακα κάντε το πιο απλό. Αγοράστε καινούργια σεντόνια και παπλωματοθήκες. Ένα άνετο κρεβάτι στρωμένο με μαλακά σεντόνια και στρώσεις από παπλώματα και κουβέρτες σε εντυπωσιακές υφές και μοτίβα είναι μια καλή αφορμή για να δείτε το πρωινό ξύπνημα αλλιώς… σαν να είναι Κυριακή. Μαξιλάρια και κουβερλί λειτουργούν προσθετικά στο να δημιουργούν μια ατμόσφαιρα θαλπωρής και συναισθηματικής ευεξίας. Οτιδήποτε άλλο για το υπνοδωμάτιο θεωρείται ευπρόσδεκτο στη λίστα.

Μια ιδέα που αξίζει να δοκιμάσετε

Χαλιά. Η λέξη κλειδί για την αλλαγή της σεζόν. Αν σας ρωτήσουν με ποιον τρόπο ταυτίζετε τη μεταβατική περίοδο που ακολουθεί, το 95% θα πείτε με το στρώσιμο των χαλιών. Προτού φτάσετε σε αυτό το σημείο καλό είναι να ξεκινήσετε την ανανέωση από τώρα. Το πιο λειτουργικό είναι το χαλί-διάδρομος που συνδέει το ένα δωμάτιο με το άλλο. Χαλάκια σετ 3 τεμαχίων είναι η ιδανική πρόταση για την κρεβατοκάμαρα. Σε κάθε περίπτωση ετοιμαστείτε να κάνετε την καλύτερη επιλογή.

Κουρτίνες με λιγότερο από 15€

Οι κουρτίνες έχουν μια μοναδική ικανότητα: προσθέτουν ζεστασιά και ”ντύνουν” τον χώρο σας. Είτε μιλάμε για κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο, είτε για κουρτίνες στο σαλόνι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να πετύχει ο σκοπός. Το χειμώνα η πυκνότητα και το ύφασμα αλλάζουν. Αφήστε τις αναζωογονητικές ιδιότητες μιας κουρτίνας να σας παρασύρουν ξεχνόντας τι μέρα είναι.

Αυτά είναι μερικά από τα tips που σας δίνουν εύκολα και οικονομικά κίνητρα ώστε να τα δείτε όλα αλλιώς. Στο eSpiti.gr προτάσεις και ιδέες για όλο το σπίτι κάνουν κάθε μέρα Κυριακή!