3 καθημερινά rituals ευνοούν τη σωματική και πνευματική ευεξία

28/01/2022
3 καθημερινά rituals ευνοούν τη σωματική και πνευματική ευεξία  espiti

Ανακαλύπτουμε καθημερινά rituals που ηρεμούν το μυαλό και γαληνεύουν το νου.

Μικρές καθημερινές συνήθειες είναι σημαντικές ακόμη και αν μοιάζουν ασήμαντες. Η ευεξία λανθασμένα συνδέεται αποκλειστικά με τη διατροφή και τη φυσική δραστηριότητα. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι προσέγγισης της ευημερίας.

Η καθημερινή ρουτίνα που εστιάζει στην αυτοφροντίδα της οικογένειας βοηθά να ζήσετε μια ευτυχισμένη ζωή μειώνοντας το άγχος. Αν επιθυμείτε να αυξήσετε την επίγνωση συνδέοντας σώμα, μυαλό και πνεύμα τότε υιοθετήστε καθημερινά rituals που θα προσθέσουν κάτι παραπάνω στη ζωή σας.

Επιλέγουμε 3 καθημερινά rituals που ευνοούν τη σωματική και πνευματική ευεξία:

1. Η κρεβατοκάμαρα αποκτά νόημα

Ξεκινήστε τη μέρα σας όσο νωρίτερα γίνεται και κοιμηθείτε πριν τα μεσάνυχτα. Εκτός από τη χαλαρωτική ιδιότητα των καθαρών κλινοσκεπασμάτων ο βραδινός ύπνος είναι αναντικατάστατος. Είτε εργάζεστε από το σπίτι είτε πηγαίνετε στο γραφείο το έγκαιρο πρωινό ξύπνημα σας επιτρέπει να ξεκινήσετε τη μέρα χωρίς βιασύνη. Μείνετε ξαπλωμένοι στα μαλακά παπλώματα και στις ζεστές κουβέρτες και πάρτε 2-3 βαθιές αναπνοές ή σκεφτείτε για ποια πράγματα νιώθετε ευγνωμοσύνη. Εάν έχετε παιδιά ένα παραμυθάκι πριν τον νυχτερινό ύπνο είναι μια ακόμη χαλαρωτική συνήθεια. Αν ζορίζεστε τώρα τελευταία αφιερώστε μερικά λεπτά γράφοντας στο ημερολόγιο σκέψεις, επιθυμίες και στόχους πριν σβήσετε το φως.

2. Η κουζίνα είναι η βάση για υγιεινές συνήθειες

Ο υγιεινός τρόπος ζωής είναι κάτι που ξεπερνά κάθε ιεροτελεστία. Μη θεωρείτε ότι τρώτε υγιεινά επειδή κάνετε δίαιτα. Δοκιμάστε διαφορετικούς τρόπους για να κάνετε τη διατροφή σας υγιεινή, εύκολη και διασκεδαστική. Δημιουργήστε αναμνήσεις που θα περιλαμβάνουν τις δεξιότητές σας στην κουζίνα μαγειρεύοντας με θρεπτικά και υγιεινά υλικά. Η συσπείρωση της οικογένειας στην τραπεζαρία σε κάθε γεύμα και όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα δηλώνει πολλά.

3. Το σαλόνι έχει τον τελευταίο λόγο

Το απόγευμα είναι η σωστή στιγμή για reflection και χαλάρωση. Μπορείτε να εντάξετε στο απογευματινό τελετουργικό μερικές ακόμη συνήθειες ευεξίας. Διαβάστε βιβλία στον καναπέ ή στην πολυθρόνα με χαλαρωτική μουσική και αρωματικά χώρου. Αξιοποιήστε το σαλόνι και κάντε μερικές διατάσεις ή παρακολουθήστε ένα ολιγόλεπτο μάθημα γιόγκα στο διαδίκτυο. Χαλαρώστε με τον σύντροφό σας στον γωνιακό καναπέ και μοιραστείτε μαζί του τα συναισθήματα της μέρας. Κατά τη διάρκεια των απογευματινών ωρών στόχος είναι να επιβραδύνετε φτιάχνοντας ένα ζεστό ρόφημα στην αγαπημένη σας κούπα. Ένα ritual set τσαγιού θα σας εισάγει στα μυστικά της Ανατολής και του διαλογισμού.

Γενικότερα το να περνάτε χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα αποτελεί σημαντική παράμετρο της καθημερινής ευεξίας. Είναι σημαντικό να συγκεντρώνεστε στο σαλόνι ή στην κουζίνα και να περνάτε ποιοτικό χρόνο με τους φίλους ή την οικογένεια.

Ο καλύτερος τρόπος με τη σωστή διακόσμηση για μια ολιστική προσέγγιση ευεξίας περνάει από το Espiti.gr