Πως να διακοσμήσετε το παιδικό δωμάτιο έξυπνα και οικονομικά

23/02/2022
Πως να διακοσμήσετε το παιδικό δωμάτιο έξυπνα και οικονομικά  espiti

Πρόκληση ή διασκεδαστική εμπειρία; Δημιουργήστε έναν όμορφο και λειτουργικό χώρο που το παιδί σας θα λατρέψει με έξυπνες κινήσεις… ανέξοδα!

Η διακόσμηση του παιδικού δωματίου σας δίνει τη δυνατότητα να εκφράσετε τη δημιουργικότητά σας όσο κανένα άλλο δωμάτιο στο σπίτι.

Η παιδική κρεβατοκάμαρα εξυπηρετεί διαφορετικούς σκοπούς: από τον ύπνο και την ξεκούραση μέχρι το διάβασμα και το παιχνίδι.

Βρήκαμε οικονομικές ιδέες με θετικό αντίκτυπο στην ψυχολογία του παιδιού και στο στιλ του σπιτιού.

Τι πρέπει να κάνετε;

1. Προσθέστε χρώμα

Η ιδανική επιλογή είναι να δημιουργήσετε μια βάση από ουδέτερα χρώματα που συνδυάζονται με φωτεινά χρώματα. Έτσι, δοκιμάστε ήπια ή παστέλ χρώματα για τους τοίχους και πειραματιστείτε με έντονα χρώματα όσον αφορά την παιδική παπλωματοθήκη, την παιδική κουβέρτα και τα παιδικά σεντόνια. Ιδιαίτερα για τα κορίτσια η μοντέρνα παιδική κουβέρτα-γοργόνα δημιουργεί μια ατμόσφαιρα κατάλληλη για τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα.

2. Εξοικονομήστε χώρο για παιχνίδι

Χρειάζεστε βοήθεια για να τακτοποιήσετε το παιδικό δωμάτιο και να εξοικονομήσετε χώρο; Μονά κρεβάτια με αποθηκευτικό χώρο, βιβλιοθήκες γραφείου και βοηθητικά έπιπλα γραφείου σας λύνουν τα χέρια. Το γραφείο από την άλλη μεριά θα πρέπει να εξυπηρετεί τον σκοπό σας με συρτάρια ενώ μια βοηθητική συρταριέρα είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Διακοσμητικά κουτιά αποθηκεύουν τέλεια παιχνίδια και μικροπράγματα.

3. Μεριμνήστε για σωστό φωτισμό

Ο καλός φωτισμός είναι σημαντικός στο παιδικό δωμάτιο. Με μια διαφορά: ενώ είναι ωραίο το φυσικό φως του ήλιου να εισχωρεί στο χώρο κατά τη διάρκεια της μέρας θα πρέπει οι παιδικές κουρτίνες να βοηθούν την ησυχία και τη νυχτερινή ανάπαυση το βράδυ. Καλαίσθητα παιδικά φωτιστικά προσθέτουν στη διακόσμηση όσο τίποτα άλλο.

4. Βασικά cozy στοιχεία

Στα παιδιά αρέσει να κάθονται στο πάτωμα για αυτό ένα παιδικό χαλί θεωρείται αναγκαίο. Θα πρέπει να είναι απαλό στην αφή και να ταιριάζει με τη διακόσμηση σε περίπτωση που επιλέξετε κάποιο μοτίβο. Διακοσμητικά μαξιλάρια και πουφ χαρίζουν μια παιχνιδιάρικη νότα που τα παιδιά λατρεύουν.

Καιρός να ομορφύνετε το παιδικό δωμάτιο εφαρμόζοντας τις παραπάνω οικονομικές προτάσεις. Να, από που να ξεκινήσετε!

Τα πάντα για το σπίτι στο eSpiti.gr