Πως να κάνετε το απόλυτο ανοιξιάτικο makeover στο σπίτι με μια κίνηση

23/04/2021

Ο καλύτερος τρόπος για να καλωσορίσετε την άνοιξη είναι να υιοθετήσετε μια διακόσμηση προσαρμοσμένη στην εποχή.

Πολλές φορές νιώθουμε την ανάγκη να αλλάξουμε τον καθημερινό χώρο και δεν το κάνουμε γιατί λανθασμένα πιστεύουμε ότι πρέπει να ξοδέψουμε πολλά χρήματα.

Ανανεώστε το χώρο και ομορφύνετε το εσωτερικό του σπιτιού με οικονομικό τρόπο χωρίς να χρειαστεί να κάνετε ριζικές αλλαγές. Προσθέστε φρεσκάδα, χρώματα και περισσότερη ενέργεια με μια κίνηση σαν να έχετε μετακομίσει σε νέο σπίτι.

Αυτή την εποχή ενδιαφερόμαστε για έπιπλα κήπου και περιποιούμαστε τη βεράντα και το μπαλκόνι. Τι γίνεται με το εσωτερικό του σπιτιού;


Ανανεώστε το χώρο, μέσα-έξω, με τις παρακάτω προτάσεις:


Άγγιγμα απαλότητας με statement κομμάτια


Δώστε προσωπικότητα στο σαλόνι επιλέγοντας ελαφριά ριχτάρια και ελαστικά καλύμματα. Εάν βασιστήκατε σε σκουρόχρωμες παλέτες για τον χειμώνα έφτασε η στιγμή να εμπνευστείτε από την παλέτα της εποχής. Γήινες αποχρώσεις που αντανακλούν τη φύση σε τραπεζομάντηλα και τραβέρσες δίνουν το προβάδισμα σε λουλουδάτα μοτίβα και καλοκαιρινά φρούτα. Αφήστε τα μονόχρωμα σχέδια στην ησυχία τους ή... και όχι!


Παίξτε με το layering που αντέχει στο χρόνο


Βαμβακερά υφάσματα και μοντέρνα πουφ, υπέροχα σκαμπό με πλεκτές λεπτομέρειες και ψάθινα καλάθια επιτυγχάνουν την ανανέωση με απλό και εύκολο τρόπο. Αλλάξτε τις χειμωνιάτικες σκουρόχρωμες με πιο ελαφριές και ανοιχτόχρωμες κουρτίνες που αφήνουν περισσότερο φως να περάσει μέσα στο σπίτι. Στρώστε μερικά βαμβακερά πλεκτά ή ψάθινα χαλάκια κατάλληλα για όλο το χρόνο που θα δώσουν μια έθνικ νότα στο σαλόνι. Τολμήστε να φέρετε στο εσωτερικό μια υφασμάτινη bohemian αιώρα ή μια εντυπωσιακή κρεμαστή πολυθρόνα.


Αλλάξτε τη διακόσμηση στους τοίχους


Μια εικαστική πινελιά έχει τεράστιο αντίκτυπο στη διάθεση και στην αισθητική παρέμβαση ενός χώρου. Ευγενή υλικά όπως το μέταλλο και το ξύλο αλλά και πίνακες σε καμβά προσφέρουν μια εξαιρετική ευρηματικότητα στη διακόσμηση. Γεωμετρίες, αφαιρετικές παραστάσεις και μοτίβα της φύσης διακοσμούν το εσωτερικό του σπιτιού με τον καλύτερο τρόπο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας όμορφος πίνακας και πολύχρωμα μαξιλάρια.


Αν θέλετε περισσότερη έμπνευση και ιδέες για το σαλόνι και έπιπλα εξωτερικού χώρου αναζητήστε τα προϊόντα των αγαπημένων σας brands στο eSpiti.