Δωρεάν Αποστολή
για αγορές άνω των 34€
Εξαιρούνται ειδη
PAKOWORLD - AlphaB2B

Αποθηκεύστε τα χειμερινά ακολουθώντας τη δημοφιλή ιαπωνική μέθοδο

19/03/2021
από Admin Misdrahis
Αποθηκεύστε τα χειμερινά ακολουθώντας τη δημοφιλή ιαπωνική μέθοδο του eSpiti.gr

Πρόκειται για τη διάσημη ιαπωνική μέθοδο τακτοποίησης που ακολουθούν οι γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο. Αν ετοιμάζεστε να “ανεβάσετε” τα χειμερινά διαβάστε ότι δεν θέλει κόπο αλλά… τρόπο!

Οι Ιάπωνες φημίζονται για τον μινιμαλισμό και την οργανωτικότητα τους. Σύμφωνα με τη Marie Kondo, γκουρού σε θέματα οργάνωσης σπιτιού, ο σωστός τρόπος αποθήκευσης είναι να ακολουθήσετε βασικά βήματα και να σκεφτείτε πρακτικά.

Τι πρέπει να κάνετε με βάση τη δημοφιλή ΚΜ μέθοδο

Το κλειδί για την ιδανική τακτοποίηση περνάει μέσα από τη συναισθηματική απόρριψη. Οι Ιάπωνες το γνωρίζουν καλά καθώς τέτοια εποχή αφιερώνουν χρόνο σε ένα ανοιξιάτικο makeover που αφορά το σπίτι και τη ζωή τους.

Εφαρμογή της μεθόδου αποθήκευσης σε 3 απλά βήματα:

  1. Κρατήστε όσα ρούχα σας φέρνουν χαρά

Το κριτήριο για να αποφασίσετε τι θα κρατήσετε για την επόμενη σεζόν εξαρτάται από το αν σας προκαλεί θετικά συναισθήματα. Δεν έχει νόημα να καταναλώνετε χρόνο και ενέργεια και στη συνέχεια να χρησιμοποιείτε πολύτιμο χώρο αποθήκευσης για κάτι που δεν φοράτε/χρησιμοποιείται συχνά.

Προγραμματίστε να αποθηκεύσετε μόνο τα ρούχα, κλινοσκεπάσματα που πραγματικά αγαπάτε. Αν για παράδειγμα δεν έχετε φορέσει ένα ρούχο ή δεν έχετε στρώσει κάποια σεντόνια ή παπλωματοθήκη για περισσότερο από έναν μήνα είναι ένας καλός λόγος να αποσυνδεθείτε μαζί τους και να τα δωρίσετε. Τη νέα σεζόν παίρνετε καινούρια!

  1. Πλύνετε και χωρίστε τα σε ομάδες

Πλύνετε όλα όσα πρόκειται να αποθηκεύσετε προτού σχεδιάσετε τη διάταξη και τον χώρο αποθήκευσης. Χωρίστε τα σε ομάδες ανάλογα με το υλικό κατασκευής. Βαμβακερά υφάσματα απαιτούν λιγότερο χώρο και διπλώνονται ευκολότερα σε σχέση με ογκώδη μπουφάν, κουβερλί και κουβέρτες.

Ο κανόνας λέει ότι διπλώνεται ό,τι μαλακό και εύκαμπτο έχετε ενώ κρεμάτε οτιδήποτε μπορεί να ζαρωθεί όταν διπλωθεί.

  1. Χρησιμοποιήστε σακούλες που απορροφούν τον αέρα ή κουτιά αποθήκευσης

Τα παλτό μπορούν να κρεμαστούν σε υφασμάτινες θήκες ενώ τα φουσκωτά μπουφάν μπορούν να αποθηκευτούν μαζί με παπλώματα σε σακούλες κενού αέρα.

Πλεκτά, ριχτάρια ή κουβέρτες βελουτέ υπέρδιπλες είναι προτιμότερο να διπλωθούν ρολό σε θήκη αποθήκευσης. Με αυτό τον τρόπο εξοικονομείτε λειτουργικό χώρο.

Για όλα τα υπόλοιπα προτιμήστε μεγάλα διαφανή κουτιά αποθήκευσης που σας βοηθούν ανά πάση στιγμή να δείτε το εσωτερικό τους.

Τελικά, η αποθήκευση των χειμερινών ρούχων και χαλιών είναι μια πρόκληση που μπορείτε να διαχειριστείτε με μικρές, αποτελεσματικές ιδέες και τη μίνιμουμ προσπάθεια.